abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Nieuw in AutoCAD 2010 en AutoCAD LT 2010

10/3/09 Het lukt toch steeds weer om ons versteld te doen staan van de hightech-software die Autodesk met AutoCAD 2010 weet neer te zetten. Vooral het nieuwe parametrisch tekenen is een superhit! Kijk eens heel goed naar de onderstaande video. Het doet ons heel erg denken aan Autodesk Revit.Wat hier vooral erg sterk is, is de mooie manier waarop het probleem wordt opgelost "Hoe zie ik of er relaties er zijn aangebracht en zo ja, welke objecten wijzigen mee als ik iets wijzig?". Met een druk op de knop kunt u alle Constraints zichtbaar maken. Of het nu gaat om een haakse hoek tussen twee lijnen, twee paralelle lijnen of om twee bogen met dezelfde radius, kleine blokjes laten zien dat er verbanden zijn aangebracht en door erover te bewegen kunt u zien met welke objecten dat is. Iets dergelijks kennen we al een beetje van de dynamic blocks en ook in de block editor is dezelfde visualisatie van de parameters te zien. Via de rechtermuisknop kunt u een relatie eenvoudig verwijderen als u er last van hebt. U kunt een bestaand stuk tekenwerk opwaarderen, door de constraints er automatisch aan toe te kennen. AutoCAD 2010 zoekt dan uit welke hoeken haaks en welke lijnen parallel zijn!

Enkele nieuwe mogelijkheden dankzij de Geometric Constraints:
  • Rechthoeken kunnen rechthoekig blijven
  • Lijnen kunnen parallel blijven
  • Lijnen kunnen in elkaars verlengde blijven
  • Hoeken kunnen haaks blijven
  • Cirkelbogen kunnen dezelfde radius houden
Het lijkt wel raadzaam om dit parametrisch tekenen niet te overdrijven. Leg de gerelateerde objecten bijv. niet te ver uit elkaar, omdat het dan lastig wordt om te voorspellen wat er precies meewijzigt. Dit noemt men ookwel: de wet van behoud van ellende!


Nieuw bestandsformaat
Niet het meest opvallend als u AutoCAD 2010 start, maar wel op korte termijn de grootste probleemveroorzaker is het nieuwe DWG-bestandsformaat. Snel updaten dus, hopen ze bij Autodesk. Als iedereen AutoCAD 2010 meteen maar instelt op "SaveAs AutoCAD 2007 DWG", dan is er voorlopig niets aan de hand. En vergeet onze DWG-waakhond, de ODA, niet te steunen!


AutoCAD 2010 is niet de nieuwste versie. Klik hier voor AutoCAD 2011.

Meer over AutoCAD, AutoCAD LT, de kopieerbeveiliging en de netwerkversie.

Oudere versies
AutoCAD 2009
AutoCAD 2008
AutoCAD 2007
AutoCAD 2006
AutoCAD 2005


Tip: voor slechts � 650,-- heeft u tegenwoordig een goed alternatief voor AutoCAD: GstarCAD.

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv